İFAM, bu hafta İslam dünyasının kıymetli âlimlerinden Muhammed el-Beradûnî, Muhammed es-Sağîr hocaları ağırladı. Oldukça yoğun ve bereketli geçen ziyaret kapsamında talebelerle bir araya gelen alimler, temel İslami ilimlere dair önemli eserlerin okutulmasına ve icazet merasimlerine riyaset ettiler.
Program kapsamında Muhammed el-Beradûnî hoca, akaid ilminin temel metinlerinden olan İmam es-Senûsî’ye ait “el-Mukaddimât” eserini okutarak icazet verdi. Ayrıca edep, ahlak ve züht konularını işleyen İbnü’l-Verdî’nin meşhur Lâmiyye kasidesini de şerh etti.
Konferans salonunda talebeye hitap eden Muhammed es-Sağîr hoca, her ferdin kendi kabiliyet alanında İslam’a hizmet etmesinin gerekliliğini ashâb-ı kiramdan örnekler vererek ifade etti. Cihat aşkıyla yanan bir genci hiçbir engelin durduramayacağını Şehit Ahmet Yasin üzerinden nazara veren Muhammed es-Sağîr hoca; komutanın cihat meydanında, ilim talebesinin hocasının dizinin dibinde, annenin evde vazifesini hakkıyla etmesinin cihadın bir parçası olduğunu söyledi. Ayrıca İsmâil b. Muhammed el-Aclûnî’nin “el-Erba’ûn el-Aclûniyye” adlı eserini şerh ettikten sonra talebeye icazet verdi.







